+38 (061) 787 64 96управління

+38 (061) 787 64 94диспетчер

Новини

Тролейбус Van Hool вийшов на лінію

Тролейбус Van Hool вийшов на лінію

     19 листопада підприємство «Запоріжелектротранс» випустило для роботи на лінію перший європейський тролейбус Van Hool.
     Тролейбус має довжину 18 метрів, обладнаний двома кондиціонерами та системою опалення. Завдяки наявності дизельного двигуна тролейбуси такого типу можуть пересуватися автономним ходом, без контактної мережі. Це необхідно, наприклад, у випадку пориву контактної мережі.
     Водії тролейбуса (на міських пасажирських маршрутах) підприємства для освоєння нової техніки проходили навчання та стажування у м. Івано-Франківськ.

     Тролейбус працюватиме на маршруті №3 «Вул. Піщана – 4-й Південний мікрорайон». Всього очікується отримати 9 таких тролейбусів.

     Міський голова Володимир Буряк перевірив готовність тролейбусу до виходу на лінію, а також відвідав приміщення для технічного обслуговування тролейбусів та диспетчерську.
     Розвиток електротранспорту є частиною міської програми підтримки комунального громадського транспорту, яка впроваджується за активним сприянням міського голови.
     Програма включає також придбання великих автобусів, відкриття нових маршрутів з автобусами великої місткості.
     Впродовж кількох останніх років вже було придбано 95 великих автобусів. Введено в дію автобусні маршрути №№ 17, 18, 29, 39, 56, 59, 72, 86, 94. Наступного року планується запустити маршрут, на якому автобуси курсуватиме між аеропортом та центром міста.
     У рамках співробітництва з Європейським інвестиційним банком місто розраховує закупити 26 електробусів, ще 12 – за рахунок так званих «зелених інвестицій».

Поділитися цією інформацією у соціальних мережах