+38 (061) 787 64 96управління

+38 (061) 787 64 94диспетчер

Новини

Новий маршрут та оновлення транспорту

Новий маршрут та оновлення транспорту

Депутати міської ради затвердили план розвитку і вдосконалення громадського транспорту в Запоріжжі на 2019 рік.

У планах:

  • забезпечення безперебійної роботи комунальних підприємств, що відповідають за пасажироперевезення;
  • організація перевезень містян до садово-дачних ділянок річковим і автотранспортом;
  • впровадження автоматичної системи обліку оплати за проїзд і електронного квитка;
  • поступовий перехід від «спринтерів» на транспорт середньої і великої пасажиромісткості;
  • оновлення рухомого складу підприємства «Запоріжелектротранс» - у це поняття входить придбання нового авто- та електротранспорту, реалізація програми «Запорізький трамвай», закупівля вживаного транспорту з країн Європи, проведення капітально-відновлювального ремонту, придбання тролейбусів з автономним ходом та електробусів.

Окремо депутати зупинилися на останньому питанні. Вони дозволили підприємству «Запоріжелектротранс» придбати  п'ять нових тролейбусів з автономним ходом на умовах финансового лізингу. Така техніка не вимагає наявності постійної контактної мережі завдяки акумуляторним батареям, які можуть пройти 20 км автономно при повному завантаженні. Зарядка акумуляторів здійснюється під час руху тролейбуса по контактній мережі. Планується, що нові тролейбуси будуть здійснювати пасажирські перевезення через о.Хортиця.

Для закупівлі тролейбусів у фінансовий лізинг передбачається використати кошти міської цільової програми «Забезпечення належної та безперебійної роботи КП«Запоріжелектротранс» на 2019 рік».

Після цього в рамках засідання обговорили питання щодо роботи громадського транспорту. Так, стало відомо, що незабаром у Запоріжжі з’явиться новий маршрут №94. Він з’єднає Шевченківський район з Космічним мікрорайоном і курсуватиме від вулиці Богдана Завади до Сімферопольського шосе. Іншим питанням з транспортної сфери стало обговорення роботи маршрутів на час періоду річкової навігації. Члени виконкому нагадали, що незабаром розпочнеться дачний сезон, тож необхідно буде налагодити вивезення людей з річкового порту.

Ще одна зміна торкнеться вже існуючого маршруту №39, який курсує між Хортицьким та Олександрівським районами. Володимир Буряк зазначив, що останнім часом від містян надходило чимало звернень з проханням зробити кінцеву зупинку автобусів ближче до Запорізького національного та технічного університетів. І відповідне рішення члени міськвиконкому сьогодні підтримали.

Поділитися цією інформацією у соціальних мережах