+38 (061) 787 64 96управління

+38 (061) 787 64 94диспетчер

Новини

У Запоріжжі вийшли на лінію ще два європейських тролейбуси

У Запоріжжі вийшли на лінію ще два європейських тролейбуси

    У Запоріжжі почали курсувати ще два тролейбуси-гармошки, які можуть працювати не тільки від контактної мережі, але й за допомогою дизель-генератора. Обидва працюватимуть на маршруті № 14 – від зупинки Сімферопольске шосе по проспекту Соборному й до Набережної магістралі.

    Тролейбуси Van Hool у довжину сягають 18 метрів. Пасажиромісткість салону – 150 осіб. Тролейбуси низькополі, тобто пристосовані для пересування матусь з дитячими візочками та людей з інвалідністю.

    Транспорт оснащений системою кондиціонування та аварійним автономним ходом - дизель-генератором, завдяки якому може рухатися кілька кілометрів без контактної мережі й об’їжджати перешкоди: на випадок від’єднання штангових струмоприймачів, або перекриття руху через ДТП на дорозі.

    - Це заощадливий електричний транспорт - оснащений тяговими двигунами, а також сучасною системою електроніки. Управління під час руху здійснює бортовий комп’ютер з виводом даних на дисплей у кабіні водія, - розповів начальник тролейбусного парку № 2 Олег Переверзєв.

    Ці тролейбуси раніше експлуатувалися в Європі. Перш ніж потрапити до Запоріжжя, пройшли передпродажну підготовку на зводі «Південмаш». А саме детальний технічний огляд та усунення виявлених недоліків.

    Зазначимо, у Запоріжжі триває реалізація міської програми оновлення комунального громадського транспорту, розробленої за дорученням міського голови Володимира Буряка. Цьогоріч також були придбані 5 тролейбусів з автономним ходом. 

Поділитися цією інформацією у соціальних мережах