+38 (061) 787 64 96управління

+38 (061) 787 64 94диспетчер

Новини

Запоріжжя закупить нові автобуси

Запоріжжя закупить нові автобуси

   Сьогодні секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв перебуває з робочим візитом у Києві. За його участі було підписано грантову угоду про надання інвестицій у рамках спільного з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) проєкту «Міський громадський транспорт України»Міська влада продовжує активно працювати над оновленням громадського транспорту в Запоріжжі. Для цього залучаються кошти міжнародних фінансових інститутів. Зокрема це стосується співробітництва з Європейським інвестиційним банком у рамках проєкту «Міський громадський транспорт України». Нагадаємо, Україна та ЄІБ підписали Угоду про залучення коштів для розвитку міського пасажирського транспорту. Одним з учасників програми стало Запоріжжя, зокрема підприємство «Запоріжелектротранс».

   Місто вже підписало угоду на отримання на вигідних умовах коштів для оновлення рухомого складу громадського транспорту. На суму майже 11 мільйонів євро будуть закуплені: електробуси, автобуси на компримованому природному газі (КПГ), станції нічної зарядки, станції швидкої зарядки та обладнання для технічної підтримки станцій та їх монтажу.

   Сьогодні місто також підписало грантову угоду в рамках цього проєкту. Запоріжжя стало одним з трьох міст, якому нададуть міжнародний грант на оновлення мережі громадського транспорту. Місто отримає близько 3 мільйонів євро на закупівлю нового транспорту. На ці кошти планують придбати 13 автобусів на КПГ.

   Реалізація проєкту «Міський громадський транспорт України» сприятиме економічному і соціальному розвитку Запоріжжя та регіону в цілому. Місто отримає комфортний для всіх груп населення транспорт, енергозберігаючий, а головне - екологічний. Це дозволить забезпечити стабільні перевезення в місті, з'єднати основні житлові мікрорайони з центром міста та між собою.

Поділитися цією інформацією у соціальних мережах