+38 (061) 787 64 96управління

+38 (061) 787 64 94диспетчер

Новини

Мешканці постраждалих від обстрілу будинків можуть отримати фінансову допомогу

Мешканці постраждалих від обстрілу будинків можуть отримати фінансову допомогу

Виплати у розмірі десяти тисяч гривень щомісячно від міської влади можуть отримати власники зруйнованих та непридатних для проживання квартир. Біля багатоповерхівок, що постраждали від обстрілу 22 березня, працювали спеціальні намети працівники ЦНАПу. Мешканцям будинків покроково пояснюють, що зробити, аби отримати фінансову допомогу.

Оформити щомісячну фінансову підтримку в розмірі 10 тисяч гривень щомісячно можуть ті запоріжці, житло повністю зруйноване або непридатне для проживання. Звернутись за виплатами можуть винятково власники квартир або люди, які мають довіреність від них. Для цього потрібно мати із собою акт  пошкодження майна, документи, що підтверджують право власності на нерухомість, паспорт та ідентифікаційний код.

- Навіть, якщо людина не може сьогодні з якихось причин звернутися, не може завтра, але прийде через півроку, то вона зможе оформити та отримувати кошти за всі місяці від моменту руйнації, - зазначила начальниця міського відділу з надання адмінпослуг по Вознесенівському району Світлана Слабишева

Станом на 28 березня документи на отримання фіндопомоги подали три десятки мешканців постраждалих квартир по вулиці Запорізькій. Всі вони вже оформили заявки на виплати з міського бюджету.

- Наступного місяця містяни, які подали заяви, вже будуть отримувати кошти. Наразі це подається заява-повідомлення про факт руйнування житла і з наступного місяця, з 5 по 10 число, вони оформлять заяву саме на фінансову допомогу за березень, як це передбачено програмою, - повідомила директорка міського Департаменту адміністративних послуг Наталія Мила.

У разі, якщо власники квартир нині перебувають за кордоном, вони можуть уповноважити будь-кого з рідних, аби ті подали необхідні документи до відділення ЦНАПу, а у подальшому – отримувати допомогу та передавати власнику. 

Поділитися цією інформацією у соціальних мережах