+38 (061) 787 64 96управління

+38 (061) 787 64 94диспетчер

Новини

Гімназія №6 зможе розпочати набір учнів перших класів

Гімназія №6 зможе розпочати набір учнів перших класів

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- Провели конструктивний діалог з громадою Комунарського району з приводу повернення до Запорізької гімназії № 6 перших класів.

Ще у 2021 році, в рамках всеукраїнської освітньої реформи, згідно з Законом України, у гімназії №6, розташованій у Комунарському районі, розпочався процес її трансформації у ліцей із структурними підрозділами гімназія та ліцей (тобто у навчальний заклад, що має з 5 по 12 класи, без початкової школи).

Але бачення комісії, яка працювала над реформуванням цього навчального закладу на початку 2021 року, не співпадає з баченням батьківської громади Комунарського району, що викликає у суспільстві чимало дискусій.

Не будемо зараз приводити аргументи та контраргументи усіх сторін. Основне, що зараз має значення - це те, що міська влада працює для громади і на громаду. Тому ми йдемо назустріч батькам школярів.

На сьогоднішньому засіданні міської комісії з питань освіти, яке пройшло за участі батьківської громади, прийнято рішення про внесення відповідних змін до мережі класів міських шкіл. У разі затвердження цих змін виконкомом, шоста гімназія зможе розпочати набір учнів перших класів на наступний навчальний рік.

Поділитися цією інформацією у соціальних мережах