+38 (061) 787 64 96управління

+38 (061) 787 64 94диспетчер

Новини

У Запоріжжі продовжують працювати "Пункти Незламності"

У Запоріжжі продовжують працювати "Пункти Незламності"

Міські "Пункти Незламності" облаштовані усім необхідним, зокрема, світлом, водою та інтернетом. Є можливість підзарядити мобільні телефони. Також організовані кімнати для відпочинку мам з дітьми та людей похилого віку. Міська влада проводить постійні перевірки роботи "Пунктів Незламності", аби впевнитись в їх готовності до надзвичайних ситуацій. Так, у Вознесенівському районі проінспектували пункти, відкриті у школах № 58 та №20.

Пункт, облаштований у школі №58, розрахований на 220 людей. Він оснащений усім необхідним. У холі розташовані електрочайники. За потреби можна випити гарячого чаю чи кави та посмакувати печивом. Тут же є можливість підзарядити гаджети. Облаштована кімната для відпочинку людей похилого віку, а також для мам з дітьми. Там є пеленальний столик і засоби гігієни. А в кімнаті психологічного розвантаження готові допомогти дітям, які потребують емоційної підтримки.

- Ми постійно доукомплектовуємо наш "Пункт незламності". Він оснащений потужним дизельгенератором на випадок відсутності енергії. Зараз ми працюємо з дітьми, які потребують соціальної допомоги. Вони із задоволенням приходять до нас кожного дня. Діти можуть поспілкуватися на різні теми, помалювати, є зона відпочинку, де вони можуть погратися тощо, - розповів директор гімназії №58 Віктор Шапка.

Надати підтримку та допомогу кожному готові і в "Пункті Незламності", розташованому у школі №20. Тут створено чимало локацій. Облаштована кімната для людей з особливими потребами. Також є можливість зарядити гаджети, попрацювати в інтернеті навіть без світла. Пункт має близько чотирьохсот наборів одноразового посуду. В осередку є можливість випити гарячого чаю та кави зі смаколиками, а за потреби – навіть поїсти. Облаштована кімната матері та дитини. Є іграшки для малечі, а також пеленальний столик й усе необхідне для немовлят. Має "Пункт Незламності" і конвектор для обігріву. Розрахований він на 150 людей.

- В нас є кімната психологічного розвантаження, там працює психолог. Вона зонована і для дітей, і для дорослих, психолог може надати допомогу, якої потребує певна категорія, щоб якось розрадити, зберегти психологічне здоров'я. Наш "Пункт Незламності" оснащений всім, що може бути в пригоді для людей, які потребують якоїсь допомоги, - зазначила директорка школи №20 Світлана Паніна.

Також у школі облаштоване укриття. Там є пічка буржуйка з духовою шафою, де можна готувати та розігрівати їжу. Також наявний запас води, дитяче харчування і холодильник. 

- Я тут був два тижні тому. За цей час змінилося багато – працівники додали більше комфорту, з’явилось більше можливостей для людей, опрацьовується технічна частина, Все зроблено на високому рівні, я задоволений результатами перевірки, - повідомив заступник голови районної адміністрації по Вознесенівському району Віталій Лисак.

Поділитися цією інформацією у соціальних мережах